Te koop aangeboden: Ontwerper en high-end interieurbouwer

Projectnummer: NL41.2525

Over de onderneming
* De onderneming is een ontwerper en producent van high-end interieur voor het hoge marktsegment. Het bedrijf bestaat al tientallen jaren en heeft een sterke marktpositie opgebouwd.
* De omzetprognose voor 2023 betreft € 4.490.000.
* Per 2023 heeft de onderneming 13 medewerkers in dienst. De huidige eigenaar is ook werkzaam in het bedrijf.
* Er wordt gewerkt vanuit een modern en functioneel bedrijfspand met state-of-art productiefaciliteiten.
* De onderneming is sterk groeiend en heeft een gezond bedrijfsresultaat.

Algemene informatie
Het bedrijf (vennootschap) heeft als high-end interieurbouwer een sterke marktpositie in de B2C markt. Er is een ruim aanbod van verschillende soorten keukens die klant specifiek worden ontworpen, geproduceerd en gemonteerd op de klantlocatie. Tevens levert het bedrijf bijpassend interieur zoals luxe kasten. De klanten bevinden zich in uitsluitend in Nederland en worden geadviseerd vanuit
een representatieve toonzaal. Het bedrijf verzorgt de werkzaamheden met eigen goed opgeleid en vakbekwaam personeel. Het bedrijf staat bekend als een professionele, betrouwbare en servicegerichte partner met een hoge klanttevredenheid.

Reden van verkoop
De reden van verkoop is dat de eigenaar het bedrijf, waar hij tientallen jaren aan gebouwd heeft, over wil dragen aan een nieuwe eigenaar die het verder laat groeien. De huidige eigenaar wil zijn energie steken in het op een goede manier overdragen van het bedrijf, om vervolgens te gaan genieten van meer vrije tijd.

Reden tot koop
Kopers kunnen partijen van verschillende pluimage zijn. Enerzijds zou aansluiting bij en integratie in een groter bedrijf met vergelijkbare (interieurbouw) business kunnen passen, anderzijds zou ook een kleinere organisatie de onderneming kunnen overnemen. Voor bedrijven met een groeiambitie is dit een uitgelezen mogelijkheid voor een stevige portefeuille-uitbreiding. Bij integratie in een bestaande organisatie zijn er interessante synergievoordelen te behalen. Mede gezien de potentie voor verdere groei is de onderneming interessant voor een kapitaalkrachtige MBI-kandidaat.


Fase van de onderneming
Het bedrijf heeft veel potentie voor verdere groei. Er is in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de productiefaciliteiten en bedrijfsprocessen waardoor het organisatorisch gereed is voor de toekomst en doorgroei.

Voor reacties verwijzen wij u naar het onderstaande contactformulier.