Tsjip Boersma

Geboren en getogen in Friesland (1976) en nu woonachtig in Amsterdam. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij ruim 18 jaar in diverse Financiële, Marketing en Strategie rollen gewerkt bij een Multinational. De rode draad gedurende zijn carrière is het aan- en verkopen, reorganiseren en integreren van bedrijven in een internationale setting. Sinds 2010 helpt hij start- en scale-ups, MKB en familiebedrijven met onder andere het begeleiden van het aan- en verkooptraject, internationaal zaken doen en afsplitsen van bedrijfsonderdelen.

Tsjip is creatief, ondernemend en mensgericht, met ervaring in het leiden van deal-teams om effectieve relaties met belanghebbenden te creëren en onderhouden. Door sterke sociale vaardigheden, heeft hij het vermogen om discreet te beïnvloeden en samen te werken met aandacht voor culturele en menselijke aspecten. Hij beschikt over een breed en (inter)nationaal netwerk.

Tijdens zijn carrière heeft hij diverse opleidingen gevolgd aan o.a. de Ashridge University, AIF en NIVE om zich te verdiepen en verbreden in, en op de hoogte blijven van het vakgebied fusies en overnames. Tsjip is daarnaast geregistreerd MfN mediator voor het oplossen van zakelijke conflicten.