Hoe word je koploper in de aanvullende mantelzorg in Nederland?

Klantcase Saar aan huis

Hoe word je koploper in de aanvullende mantelzorg in Nederland?

Nederland vergrijst, waardoor er een toenemende druk ontstaat op onze zorgverlening. Aan de ene kant wil de overheid dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Aan de andere kant zijn daarvoor veel extra handen nodig, die lang niet altijd door familieleden geboden kunnen worden. Gelukkig is Saar aan huis er om die extra ondersteuning thuis en zorg op maat te geven. Hiermee wordt voorkomen dat mensen die hulp nodig hebben in een isolement belanden en ontlasten zij ook de familieleden. Maar er ontstond een uitdaging.

De toenemende vraag naar particuliere zorgverlening

De oprichtster van Saar aan huis, Sabine Blom van Assendelft, kreeg eind 2016 steeds meer belangstelling van grote bedrijven, die iets met Saar aan Huis wilden. De vraag naar particuliere zorgverlening groeide sterk.

Moest Saar aan huis op zoek gaan naar een overnamepartner, of een investeerder aantrekken om te voldoen aan de toenemende behoefte voor particuliere zorgverlening? Deze vraag legde ze voor aan Rob Beeren, directeur van Diligence in Noord-Holland, waarmee zij al langer via haar zakelijke netwerk contact had.

Groei bereiken door een investeringspartner

Met de hulp van Diligence werd gezamenlijk besloten om een investeringspartner te zoeken, waarbij de eigen identiteit van Saar aan Huis behouden bleef. Dat was belangrijk, omdat Saar aan huis inmiddels al gegroeid was naar meer dan 25 franchisenemers en een goede naam en positie in de particuliere zorgverlening had opgebouwd. “Diligence speelde een belangrijke rol om onze franchisenemers gerust te stellen en mee te nemen in ons besluit om extra kapitaal aan te trekken voor de groei, want natuurlijk zijn er onzekerheden bij dergelijke grote stappen. De rust werd behouden en alle partijen stonden achter de keuze om een investeringspartner aan te trekken”, vertelt Sabine. Diligence bracht Saar aan huis vervolgens in contact met de juiste investeerder, Healthy Capital.

Het verdubbelen van het aantal Saar aan huis vestigingen

Inmiddels heeft Saar aan huis haar groeistrategie bekendgemaakt. Door een investering van Healthy Capital, die innovaties in de gezondheidszorg financiert, willen zij binnen twee jaar groeien van 26 vestigingen naar 50 vestigingen in heel Nederland. Healthy Capital maakt daarbij onder andere gebruik van de Seed Capital regeling, een onderdeel van de regeling Nationale EZ-subsidies. Deze regeling is bedoeld om creatieve starters een extra stimulans te geven. Healthy Capital helpt Saar aan huis ook met de bedrijfsvoering die nodig is om de 200% groei in twee jaar tijd te realiseren.

De praktijkcase in beeld

Dit inspirerende verhaal bekijkt u op bovenstaande video, waarbij de particulier, de mantelzorger, Saar aan huis en Healthy Capital allen hun verhaal vertellen. Verduidelijkt wordt hoe belangrijk het is dat particuliere zorgverlening op deze manier een enorme groei kan doormaken. Want ouder worden we allemaal en de kans dat er een goedwillende “Saar” straks bij u op de stoep staat is gelukkig toegenomen. Tevens wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk de rol van een partij als Diligence is om dit soort processen in goede banen te leiden.

Over Saar aan huis

Saar aan huis levert waardevol werk door aanvullende mantelzorg aan particulieren te geven. De professionele mantelzorgers, die ‘Saars’ genoemd worden, helpen mensen bijvoorbeeld met:

  • lichte huishoudelijke ondersteuning
  • boodschappen doen.
  • meegaan naar de dokter.
  • onderhoud van de tuin.
  • hulp bij administratie.

Ze bieden extra handen aan mensen die vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom tijdelijke of langdurige ondersteuning nodig hebben.

Zelf op zoek naar groeikapitaal?

Als u wilt weten hoe Diligence helpt bij het aantrekken van groeikapitaal en wij voor u op zoek gaan naar de juiste investeerders en participanten, ga dan naar onze pagina ‘Bedrijfsparticipatie‘. Want we helpen u graag bij het vinden van de juiste match en het leveren van het benodigde maatwerk. Particuliere zorgverlening is maatwerk; het vinden van de juiste investeerders ook.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.