Jubileumtransactie versnelt groei marktleider software kinderopvang

Flexkids is als marktleider in ERP software (SAAS) voor kinderopvangbedrijven vooruitstrevend in haar aanpak en materiekennis. De architectuur op basis van de Flexkids hub maakt het mogeljik voor klanten om elke denkbare toepassing aan te sluiten op Flexkids, met een sterke uitgangspositie voor verdere groei als gevolg.

Oprichter Mirko Hrusko bezocht een Masterclass bedrijfsovername van Het Ondernemersbelang en daar werd het contact gelegd met ondergetekende (Diligence levert het merendeel van de sprekers op deze landelijke masterclasses). Flexkids is begin jaren ’90 begonnen als ICT dienstverlener voor toen nog allerlei sectoren en is sinds begin deze eeuw onder leiding van Michiel Cornelissen en Mirko Hruska uitgegroeid tot de dominante ERP-specialist in de kinderopvang die het nu is met ongeveer 30 medewerkers.

Vertrekpunt voor de Diligence dienstverlening: het vinden van de ideale partner voor Flexkids teneinde  de volgende groeifase te kunnen doormaken en tevens het aanpassen van de gegroeide  bestuurs- en financieringsstructuur van deze prachtige Haarlemse onderneming. Er was een groot aantal partijen met serieuze interesse, maar met BB Capital ontstond om diverse redenen de beste klik. Michiel Cornelisse zal als aandeelhouder en bestuurder verant-woordelijk zijn voor de volgende groeistappen van Flexkids. Mirko Hruska neemt op een mooi en passend moment afscheid met het volle vertrouwen in de toekomst van de onderneming die hij ooit is gestart. BB Capital verwerft een meerderheidsbelang in een marktleidende ICT-onderneming met maatschappelijke relevantie, die zij in Nederland en daarbuiten kan helpen doorgroeien. De onderneming Flexkids, haar medewerkers, partners en klanten verkrijgen via de transactie een ijzersterke fundering voor verdere groei, toekomstzekerheid en voorspoed.  Zo hebben alle betrokken partijen op deze wijze de door hen gewenste transactie kunnen realiseren. Precies datgene wat het werk zo uitdagend en leuk maakt voor ons als Diligence overname-experts. Graag feliciteren wij Michiel, Mirko, BB Capital en niet in de laatste plaats de onderneming Flexkids en haar stakeholders met deze prachtige deal en de mooie nieuwe en veelbelovende start.

Na afloop van het passeren van de leveringaktes bij VAD Notarissen te Rotterdam. In het midden van de foto (vlnr) directeur BB Capital Susan van Koeveringe, dga Michiel Cornelisse van Flexkids en overnamespecialist Bo Barink van Diligence, gecompleteerd door de specialisten van VAD, BB Capital en de ABN AMRO Bank. Aan beide kanten hebben diverse juridische en financiële specialisten meegewerkt aan de totstandkoming van deze deal waaronder de juristen van Loyens en Loeff, Beverwijk&vanGilst advocaten en RSM (allen niet op de foto).

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.