Overname websites van eRCeeMedia door Y-catcher!

Woensdag 21 oktober 2020 was voor de eigenaren van eRCeeMedia B.V., Ruud en Marian Couwenhoven, de dag dat zij 8 websites verkochten aan Y-Catcher! uit Zaanstad. Een online mediabedrijf dat net als eRCeeMedia sterk is in content- en affiliatemarketing gericht op vakanties.

OVERNAME WEBSITES VAN ERCEEMEDIA DOOR Y-CATCHER!

eRCeeMedia is al ruim 20 jaar toonaangevend in het uitgeven van populaire websites over vakantie zoals:

Deze websites op het gebied van toerisme in Europa zijn dus per 21-10-2020 verkocht aan Y-Catcher! uit Zaanstad.

Y-Catcher! is als online mediabureau gespecialiseerd in affiliate- en contentmarketing in de reisbranche en is onder meer bekend van websites als vakantievoortieners.nlzwembadvakanties.nl en parijsalacarte.nl. Door de overname wordt Y-Catcher! een van de grootste affiliate-marketing-bureaus op het gebied van toerisme in Nederland.

Nu door het coronavirus de reiswereld op zijn kop staat is de transactie tussen beide internetuitgevers een verrassing in de markt. De betrokken partijen zijn echter duidelijk over hun beweegredenen en ambities.

Ruud Couwenhoven van eRCeeMedia zegt er het volgende over: “Toen ik in 2019 het boek ‘Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk’ uitbracht, bleek dit een enorm succes te zijn. Omdat ik nu bijna 67 jaar ben, stond begin dit jaar al het besluit vast om het grootste deel van ons bedrijf te verkopen en alleen verder te gaan met boeken over Frankrijk en de website frankrijkbinnendoor.nl. Op deze site staan mijn persoonlijke reisverhalen over Frankrijk. Hoewel het Coronavirus in maart 2020 ons bijna op andere gedachten bracht, zijn wij toch blijven zoeken naar een geschikte partner om onze andere websites over te nemen. Ik was er van overtuigd dat op termijn de reismarkt gaat veranderen en de komende jaren de focus binnen ons eigen land en West-Europa zal komen te liggen. Daar zijn onze websites juist optimaal op afgestemd en succesvol in. De koper blijkt onze visie te delen en verder te kijken dan de korte termijn. Met Y-Catcher! hebben wij een koper gevonden die past bij de filosofie van onze websites”.

Y-Catcher! is als familiebedrijf al vele jaren actief met een zevental websites over reizen en vakanties, maar ook over lifestyle. Met de overname verdubbelt men het aantal websites en groeit het bedrijf vooral in het segment vakantie. Directeur Jenny Luten is duidelijk over het waarom van deze overname:

“Wij zijn al wat langer op zoek om groei naar de toekomst te realiseren en toen ik zag dat de websites van eRCeeMedia te koop stonden heb ik met mijn team niet lang hoeven nadenken. De onderhandelingen verliepen snel en in een aangename sfeer. Er was een duidelijke klik tussen beide familiebedrijven. De overname is op de toekomst gericht. Mijn twee zoons zijn ook actief in het bedrijf. Jesper verzorgt middels devakantiegangers.nl onze video’s, foto’s en vlogs. Melvin is als bedrijfsleider verantwoordelijk om de dagelijkse gang van zaken in goede banen te leiden.”

Melvin: “Met de overname van de genoemde websites beschikken wij nu over een uniek netwerk waarbij wij een breed scala aan inspiratie voor de vakantie in Europa kunnen aanbieden. Van vakantie in eigen land, en omliggende landen, tot aan de Middellandse Zee maar ook voor zomer en winter in de Alpenlanden. Wij gaan de websites van eRCeeMedia de komende tijd naar een next level brengen en met deze overname hebben wij een belangrijke stap gezet naar verdere groei in een turbulente markt.”

Beide bedrijven hebben ook afgesproken wat betreft informatie over vakantie in Frankrijk nauw te blijven samenwerken, zodat de talloze bezoekers van bijvoorbeeld FrankrijkVakantieland.nl nog beter geïnspireerd kunnen worden voor een onvergetelijk verblijf in Frankrijk.

Inmiddels zijn de 8 websites volledig in beheer bij Y-Catcher! en ligt het plan klaar om deze verder uit te breiden. Zodra reizen in Europa weer mogelijk is zullen de websites optimaal zijn afgestemd om reizigers te inspireren om niet ver weg te gaan en te vliegen maar juist om dichtbij en in Europa veilig op reis te gaan en te genieten van natuur en privacy. Uiteraard vergeten wij daarbij Nederland niet, waar je nu nog steeds prima op vakantie kunt.

Adviesgesprek aanvragen?

Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.